ambachtelijke appeltaart

Een zelfgebakken appeltaart is de allerlekkerste taart ter wereld! En een mix uit een pakje heb je daarvoor echt niet nodig.

Maak eerst de vulling: schil 1 kilo goudreinetten en haal de klokhuizen eruit. Snij de appels in kleine stukjes. Week 75 gram rozijnen in heet water. Meng de stukjes appel, rozijnen, 3 eetlepels suiker en ½ eetlepel kaneel.

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maak nu het deeg: meng in een kom 250 g bloem, 125 g koude roomboter, 125 g basterdsuiker en een snufje zout. Klop 1 ei los en voeg de helft toe aan de andere ingrediënten. Snij de harde boter met 2 messen in kleine stukjes en kneed het deeg dan met koele handen tot een samenhangende bal deeg ontstaat. Vet een bakvorm (doorsnede 22 cm) in en verdeel ¾ van het deeg over de bodem en de opstaande randen. Vul de vorm met het appelmengsel. Gebruik de rest van het deeg om een vlechtwerk te maken op de taart. Bestrijk de taart met de rest van het ei en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en bruin op 175 graden.