Dadelcake

Een lekker en verantwoord recept wat ik heb overgehouden aan mijn verblijf in Oman.

 

ingredienten:

300 gram ontpitte gedroogde dadels

100gram basterdsuiker 

150 ml water

 rasp en sap van 1 sinaasappel

300 gram zelfrijzendbakmeel plus 1/2 eetlepel bakpoeder

100gram roomboter

1 groot ei of 2 kleine

snufje zout

2 koffielepels kaneel

 

Bereiding:

De dadels met het water in een pan aan de kook brengen en laten sudderen tot jamdikte.     

De boter, suiker, zout, kaneel, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.                                          

Af laten koelen alvorens het ei erdoor te mengen.                                                                  

De gezeefde bloem in gedeeltes erdoorheen mengen.                                                             

Het beslag in een ingevette vorm doen en voor 60-75minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden plaatsen.

Uit de oven halen en laten afkoelen op een taartrooster