Reacties van cliënten

Tevens heb ik zeer mooie waarderingen bij www.zorgkaartnederland.nl ontvangen. Ook u kunt daar uw waardering geven, dat kan via deze link.


“Als diabeet had ik al geruime tijd te maken met ernstige darmklachten, overgewicht en een  hoge bloeddruk. Het meeste last had ik van mijn darmproblemen die ook van grote invloed waren op mijn sociale leven. Mijn huisarts had mij doorverwezen naar een maag-darm specialist die concludeerde dat ik mogelijk PDS had. Toen mijn problemen in alle hevigheid terugkwamen ben ik ten einde raad zelf op zoek gegaan naar een diëtiste. Zo ben ik terecht gekomen bij Fabiënne Krüger en heb haar gevraagd of ze mij kon helpen. Nog in dezelfde week kon ik bij haar terecht.
Fabienne verwelkomde me met een kop thee en luisterde naar mijn problemen. Ze vroeg me een dieetdagboek bij te houden. Bij de volgende afspraak was na het doorlezen van dat dieetdagboek voor Fabiënne al vrij snel duidelijk waar een grote oorzaak van mijn darmproblemen zat, namelijk in mijn voeding.
Fabiënne constateerde een vitamine D tekort adviseerde me veel meer verse groenten, vezels en noten te eten en gebruik te maken van Omega olie. Ze stelde een dieet voor me samen waarin eerlijke, pure en gevarieerde voeding voorop stond. Daarnaast adviseerde ze me ook om extra vitamine D en Strata Fem  te gebruiken. Deze adviezen heb ik opgevolgd en inmiddels ben ik van mijn darmproblemen af. Fabiënne raadde me aan om te gaan sporten. Van een stukje lopen tot aan de sportschool, ik doe het nu allemaal! Dit heeft ertoe geresulteerd dat ik geen medicijnen voor mijn diabetes hoef te gebruiken.
Inmiddels zijn we een halfjaar verder. Door alle adviezen die ik van Fabiënne heb gekregen ben ik van mijn darmproblemen af, gebruik ik geen medicijnen voor mijn diabetes en heb ik een hele goede bloeddruk. Ik ben anders over eten gaan denken en ik kook makkelijke, eenvoudig en pure maaltijden. Ik ben een ander mens geworden!”

Anique (47)


“Hierbij even een kort terugblikje op onze relatie: Zit ik bij de huisarts en krijg te horen dat mijn bloedwaarden niet in orde zijn. Dat is bijna voorspelbaar. In onze familie hebben we allemaal een veel te hoog cholesterol, dat ligt niet aan de voeding maar de natuur speelt ons een beetje parten.
Hij vond het nodig dat ik contact opnam met een diëtiste. Ik kreeg een naam en een telefoonnummer door en hoe gek het ook mag klinken, ik kreeg die dame aan de lijn en wist meteen, met jou kan ik niet door een deur. Ik heb haar vriendelijk bedankt en ben zelf opzoek gegaan zo kwam ik bij jou terecht, en zo als snel het bij de vorige dame neen was, was het hier ja. Dit klikte, alles voelde prima het klopte.
Na ons telefoontje een afspraak met je gemaakt voor een eerste consult. Enkele dagen later stond ik met mijn fietsje bij je op de stoep. We hebben samen een lijst met heel veel vragen doorgenomen. Je had een hoop goede tips voor me en we zijn er samen voor gegaan.
Drie maanden later was het opnieuw bloedprikken en ja hoor er was al een duidelijke verbetering. Opnieuw hebben we samen mijn hele dagschema doorgenomen en op kleine punten aangepast, zoals koffie inruilen voor thee, een andere soort muesli gaan kopen en gewoon lekkere dingen niet laten staan.
Weer drie maanden later kon ik trots mijn goede bloedwaarden bij je presenteren. Mijn medicatie was ondertussen gehalveerd waardoor ik weer veel beter sliep en me een stuk fitter voelde overdag, goed toch?
Vorige week heb ik je een mail gestuurd waarin ik trots kon vertellen dat ik 11 kilo lichter ben en fantastische bloedwaarden heb. Mijn medicatie zal ik voor de rest van mijn leven moeten blijven nemen maar dat is nu zo weinig dat ik dat graag blijf doen. Dit alles heb ik samen met jou bereikt,
Hartelijk dank!”

Mw.M. te Eindhoven


“Ongeveer een jaar geleden bleek bij het bloed doneren dat de ijzerwaarde in mijn bloed te laag was. Daarnaast bleek bij de huisarts dat mijn cholesterolwaarde aan de hoge kant was. En ja te zwaar was ik ook (als ik eerlijk was tegen mezelf).
Zo ben ik bij jou terechtgekomen. Waarna ik met jouw heldere, eenvoudige en makkelijk uit te voeren dieet ben begonnen (wat zelfs op vakantie heel makkelijk uit te voeren bleek te zijn). En wat gingen de kilo’s eraf! Ook voelde ik me veel fitter en gezonder. Tijdens de consulten gaf je me elke keer weer goede en aanvullende adviezen. Zelfs het advies dat ik meer moest eten als ik aangaf er moeite mee te hebben en toch wel af en toe een honger gevoel te hebben. Waarbij je meteen aangaf wat ik dan het beste extra kon nemen.
Nu een jaar later zijn zowel mijn ijzerwaarde als cholesterol heel goed. En ik ben 12 kilo lichter!
Nogmaals bedankt voor je hulp en de adviezen waarmee ik mijn eetpatroon blijvend heb kunnen veranderen.”

Monique (32)


“Na jaren klungelen met allerlei diëten moest ik concluderen dat alle pogingen om af te vallen mislukt waren. Steeds weer was ik vol goede moed begonnen, maar moest het elke keer opgeven omdat ik het gewoon niet volhield: het duurde te lang, ik verviel weer in mijn oude patroon zodat de kilootjes er net zo snel weer aanvlogen. Meestal met een kilo extra! Het voelde alsof ik gestraft werd voor mijn mislukte pogingen. Omdat er toch echt iets moest gebeuren (toch zeker 20 kilo af) ben ik op zoek gegaan naar professionele begeleiding. Van Fabienne Kruger heb ik geleerd hoe ik gezond en lekker kan eten en toch kan afvallen. En het gaat goed! Het gaat om een andere kijk op voeding, opnieuw leren van eten te genieten, maar wel het goede te eten. Het is een levensstijl die ik me langzaamaan eigen heb gemaakt. Ik ben er nog niet, maar al een heel eind op de goede weg. Ik voel me een stuk fitter, gezonder en ik weet nu ook dat je geen honger hoeft te lijden als je afvalt. De juiste keuzes maken, daar komt het op aan. Zonder de kennis en begeleiding van mijn diëtiste was ik nooit zo ver gekomen.”

Annette (50 jaar)


Dank zij jouw dieetbegeleiding voel ik me beter dan ooit. Niet alleen is mijn eetpatroon veel gezonder, ben ik 8 kilo afgevallen, zijn mijn cholesterolgehalte en suikergehalte weer onder controle maar ook fiets  ik zo’n 80 km per week omdat ik er zin in heb. Ik tennis sinds 15 jaren weer. Alleen is mijn conditie nu veel beter dan toen. Ook zwem ik met gemak een vol uur per week. Ik ben vrolijk en geniet meer van mijn eten. Als ik moe ben ga ik niet aan het eten om de dag te rekken maar ga ik naar bed om te rusten. Ik leef bewuster en  ben veel beter in balans, kan beter mijn grenzen aan geven. Mijn omgeving geniet hier ook erg van.
Ik kan nog wel even doorgaan met het aangeven van positieve dingen, die jouw begeleiding me gebracht hebben. Knap hoe je me van mijn ‘nootjesverslaving’ hebt afgeholpen gewoon door de juiste vragen te stellen en goede alternatieven aan te bieden. Sinds een paar maanden krijg ik weer dagelijks complimenten vanwege mijn slankere lijn maar ook vanwege de energie die ik uitstraal. Mijn zoon vindt, dat ik er in 20 jaren niet zo goed heb uitgezien.
Mijn man komt nu ook mee omdat hij bij mij gezien heeft hoe ik op de juiste plaatsen ben afgevallen. Net als ik heeft hij gemeend, dat hij nooit meer van zijn dikke buik kon afkomen.
Bejaard voor onze tijd! Nee dus!!!!
Fabiënne, je wordt natuurlijk betaald voor je werk. Je doet dit werk echter verdomd goed. Heel hartelijk dank daarvoor!

Anne-Marie