Spagetti met tonijn-tomatensaus

350 gram volkorenspagetti
2 blikjes tonijn op water
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 pak gezeefde tomaten of 2 blikken tomaatstukjes
eventueel rode en groene paprika.
zout, peper, italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels kappertjes
Parmezaanse kaas

Zet de pasta op met kokend water zodra je de groente hebt schoongemaakt en klein gesneden.
Snijd de uien in fijne ringen en maak de knoflook fijn. Bak deze aan in de hete olijfolie, voeg eventueel de in reepjes gesneden paprika toe tot alles beetgaar is. Voeg de gezeefde tomaten of de blikjes tomaten toe en laat dit 10 minuutjes doorgaren. Voeg de inhoud tonijn toe aan de saus en maak op smaak af met zout, peper en kruiden en de kappertjes. Mocht je het te zuur vinden dan kun je een koffielepel suiker toevoegen.
Strooi eventueel op het bord wat Parmezaanse kaas erover.
Wanneer je geen paprika’s hebt toegevoegd kun je deze maaltijd met een gemengde groene salade serveren.