Gazpacho

Op tropische dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

Kruis 1 kilo rijpe tomaten in, dompel ze onder in kokend water, spoel ze af met koud water en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Maak 1 rode paprika schoon en snij deze in grove stukken. Schil een halve komkommer, verwijder de zaadjes en snij de komkommer heel fijn. Pel 3 teentjes knoflook. Pureer tomaten, rode paprika en knoflook in een keukenmachine. Voeg wat koud water toe totdat het de dikte van soep heeft. Maak de soep pittig op smaak met zout, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, tabasco. Zet de soep een uur in de koelkast om het echt ijskoud te laten worden. Je kunt ook wat ijsklontjes in de soep doen bij het serveren. Garneer de gazpacho met de stukjes komkommer en fijngehakte peterselie. Lekker met geroosterd brood.

Een recept van Karine Hoenderdos