Tuinerwtensoep met avocadocrème

Ingrediënten (voor 6 personen)

450 gram tuinerwten uit de diepvries
1 ½   liter kippen- of groentebouillon
3 bosuitjes, schoongemaakt
basilicum
1  avocado
1 klein teentje knoflook uit de pers
50 gram crème fraîche   (eventueel light)

Bereiding

Zet de tuinerwten op met de bouillon. Laat een kwartiertje op zacht vuur koken. Voeg de in stukken gesneden bosui toe. Pureer de soep met de staafmixer gedurende een minuut of zes. Doe dit langer dan u denkt, dan wordt de soep mooi glad.
Pureer dan de avocado met de knoflook en een aantal basilicumblaadjes in een keukenmachine. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Klop de crème fraîche erdoor en breng de avocadocrème op smaak met zout en peper.
Schep de soep in vier borden. Schep met een ijsbolschep een bolletje avocadocrème in het midden van het bord en garneer met gescheurde blaadjes basilicum.