Wortel- en rode linzen soep

Soep is uitstekend geschikt voor een snel en gezond maal. Het eten van soep is ook een manier om meer groenten in uw voedingspatroon te krijgen. Deze soep bevat veel bètacaroteen en een gezonde portie eiwitten en vezels. In deze soep brengt een snufje kaneel de smaak van de linzen naar boven. De als decoratie gebruikte peterselie of bieslook voegt kleur en extra smaak toe.

Ingrediënten (voor 2 personen, 240 kcal per persoon)

1 theelepel olijfolie
1 kleine gesnipperde ui
2 middelgrote wortelen in stukjes gehakt
1 middelgrote goudreinet, ontdaan van het klokhuis, geschild en in stukjes
1 blokje groentebouillon met weinig zout opgelost in 550 ml water of groentennat
1 laurierblad
100 g gedroogde rode linzen
snufje kaneel (naar keuze)
vers gemalen peper
fijngehakte peterselie/bieslook als decoratie

Bereidingswijze (30 minuten)

Verhit de olie in een pan. Voeg de uien toe en bak ze op een laag vuur tot ze glazig zijn.
Voeg de wortelen toe, goed doorroeren en bak gedurende 5 minuten.
Voeg de appel, de bouillon en het laurierblad toe. Breng het aan de kook, voeg de linzen toe en zet het vuur zachter. Laat het met het deksel erop nog 20 tot 30 minuten sudderen totdat de linzen zacht zijn.
Voeg wat vers gemalen peper en kaneel toe. Verwijder het laurierblad.
Serveer de soep zo of pureer.

Versier de soep met de fijngehakte peterselie of bieslook