Afslanktip: Noten eten tijdens het afvallen

Veel mensen houden wel van noten. Het is een lekkere snack en – omdat er zoveel verschillende soorten te koop zijn – ook heel gevarieerd. Maar noten bevatten wel veel vet en daardoor veel calorieën. Daarom laten veel mensen noten direct staan zodra ze gaan afvallen. Maar dat hoeft helemaal niet. Noten zijn namelijk ook heel gezond!

  • Noten zorgen voor een verzadigd gevoel, omdat ze veel vezels en eiwit bevatten. Eet je noten als tussendoortje of bij een maaltijd, dan heb je dus minder snel weer trek.
  • De onverzadigde vetten in noten zijn erg goed voor je hart en bloedvaten. Elke dag 20 gram noten zou zelfs de kans op een hartinfarct met maar liefst 40 procent verkleinen.
  • Noten bevatten naast vezels, gezonde vetten en eiwit ook veel vitamine E, foliumzuur, calcium, magnesium, kalium en fosfor.
  • Noten combineren erg goed met gedroogd fruit. Dat bevat weer veel vezels, waardoor het in combinatie een erg goed vullend tussendoortje is. Dit is ook erg lekker in de yoghurt.
  • En als laatste kun je met noten volop variëren. Je kunt ze eten als tussendoortje, maar ze doen het ook erg goed in salades, door de yoghurt, in een pasta, soep, stamppot of in een rijstgerecht.

Kortom, noten hoef je niet uit je dieet te schrappen. Zolang je ze met mate eet, kun je er prima van genieten en heeft het juist een positief effect!