Frittata van geroosterde groente

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika’s
1 ui
3 eetlepels olijfolie
6 eieren
100 g magere kwark
zout, peper
½ ongesneden boerenvolkorenbrood
quichevorm, ingevet

Bereiding (10 minuten en 40 minuten oventijd)

Oven voorverwarmen op 220° C. Aubergine en courgette schoonmaken en in stukken snijden. Paprika’s schoonmaken en in 8 parten snijden. Ui pellen en in 8 parten snijden. Groente op bakblik mengen en besprenkelen met olijfolie. Groente in oven in 20 minuten roosteren. Af en toe omscheppen. Intussen eieren loskloppen met kwark, weinig zout en peper. Geroosterde groente in quichevorm scheppen. Eimengsel erover verdelen. Oven terugschakelen naar 200° C. Frittata in midden van oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken. Frittata serveren met volkorenbrood en eventueel een salade van diverse soorten sla met een vinaigrettedressing.

Frittata’s kunnen gevuld worden met vele verschillende soorten groenten. Experimenteer volop. Wat dacht je van groene en witte asperges, of allerlei soorten paddenstoelen? Dit recept komt uit: Koken met de consumentenbond