Griekse visragout

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 ui
2 worteltjes
2 stelen bleekselderij
800 g kruimig kokende aardappelen
4 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook
1 visbouillontablet
peper
700 g stevige visfilet (heek, zalm)
100 g garnalen
enkele takjes peterselie
1 citroen
zout

Bereiding (55 minuten)

Maak ui, worteltjes en bleekselderij schoon en snij deze in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snij in plakjes. Verhit de olijfolie en fruit de ui glazig. Voeg de worteltjes, bleekselderij en aardappel toe en laat alles een paar minuten al omscheppend meebakken. Pel en snipper de knoflook. Voeg de knoflook toe en bak deze mee tot alles licht bruin begint te kleuren. Voeg visbouillontablet, peper en 2 dl water toe. Laat het geheel met het deksel op de pan 25 minuten stoven. Snij intussen de vis in blokjes. Roer het gerecht stevig door. Als de aardappelen en de groente gaar zijn moet het een dikke saus zijn. Doe de vis in de pan en schep voorzichtig om zodat de vis niet teveel verbrokkelt. Verhit nog circa 7 minuten. Voeg de laatste minuut de garnalen toe. Hak de peterselie. Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe. Voeg indien nodig een beetje extra water toe. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met gehakte peterselie.

Serveer met stokbrood en een frisse salade.