Marokkaanse visschotel

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
2 blikken tomaatblokjes
1,5 eetlepel gemalen komijn
2 eetlepels citroensap
600 g visfilet (bijvoorbeeld koolvis, kabeljauw)
2 wortels
1 groene paprika
1 rode paprika
10 zwarte olijven of kalamata olijven
1 ingemaakte citroen in partjes
gehakte verse koriander
gehakte verse peterselie

Bereiding

Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes. Voeg tomaat toe, komijn, citroensap en peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Snij intussen de vis in stukken. Maak de wortel en paprika schoon. Snij de wortel in dunne plakjes en de paprika in grove stukken. Voeg de vis en groenten toe aan de saus. Leg de olijven en citroen erboven op en stoof de vis in 20 minuten gaar. Garneer met verse koriander en peterselie en geef er couscous bij. Je kunt deze stoofschotel natuurlijk perfect maken in een tajine (Noord-Afrikaanse kookpan). Maar als je die niet in je keukenkastjes hebt staan, neem dan gewoon een braadpan met dikke bodem. Neem een kleine portie couscous en een ruime portie groenten. De ingemaakte citroen koop je bij de oosterse supermarkt (en als je die niet in de buurt hebt neem je een gewone citroen).

Dit recept komt uit het boek Puur Gezond! Slank in 8 stappen van Karine Hoenderdos