Paella

Ingredienten (voor 4 personen)

1 kilo mosselen
1 groene paprika
2 uien
1 vleestomaat
1 ½ visbouillontablet
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
400 g rijst
2 draadjes saffraan
200 g koolvisfilet
200 g grote garnalen
200 g diepvriesdoperwten
peper, zout

Bereiding (45 minuten)

Maak de mosselen schoon. Kook de mosselen enkele minuten in een pan met kokend water tot alle schelpen opengaan. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Pel en snipper de uien. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen en dan met een scherp mesje het vel eraf te trekken. Snij het vruchtvlees in stukjes. 8 dl water in een pan en los hierin de bouillontabletten op. Verhit de olijfolie in een speciale paellapan of een braadpan. Fruit de paprika en ui. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg de tomaat toe. Fruit het geheel circa 5 minuten en voeg dan de rijst en de saffraan toe. Bak het geheel al omscheppend 1 minuut. Voeg de bouillon toe. Kook het geheel circa 25 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Snij intussen de koolvis in stukjes. Laat circa 12 mosselen in de schelp en bewaar deze. Haal de rest van de mosselen uit hun schelp. Voeg de laatste 10 minuten de vis, gepelde mosselen, garnalen en doperwten toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de paella met de mosselen in de schelp erbovenop.

Dit recept komt van de website www.puurgezond.nl